2011. március 12., szombat

Tavaszi papírvirág csokor

Zsuzsa nénivel, az új tanító néninkkel készítettük ezeket a krepp papírból és színes papírból készült virágokat.


A virágok szára hurkapálcika, amit zsírkrétával lehet zöldre színezni, vagy krepp papírral körbetekerni. Apró zöld leveleket is tehetünk rá.



A tulipánokat 4 tulipánformából ragasztjuk össze. A szegfűnek egy hosszú krepp papírcsíkot félig bevagdosunk és úgy tekerjük fel a hurkapálcikára - de előtte beragasztózzuk és úgy kezdjük el tekerni.



Így készül el a 3 ágú pöttyös virág: vágunk egy 5 cm széles és kb 25 cm hosszú csíkot krepp papírból. (Zsuzsa néni az Auchanban vette ezt a szép pöttyöset, azt mondta, hogy drága volt!) Utána megcsavarjuk úgy hogy a pöttyös krepp papír látszódjon felénk. Majd félbe hajtjuk a csavarás mentén és kézzel összecsavarjuk. 3 vagy 4 ilyet készítünk, amiket aztán befőttes gumival összefogunk és megpróbáljuk a hurkapálcikát beleszúrni felülről. Érdemes ezt a hurkapálcikát krepp papírral körbetekerni szorosan.



Egy széles szájú üres műanyag flakont beborítunk tapétával. A téglalap alakú papírcsík teljes felületét kell beragasztózni és úgy rátekerni az üvegre. Felül egy zöld papírszalaggal körbetekerjük. Az oldalát zsírkrétával színeztük. Ha billeg, tegyünk bele köveket vagy kavicsot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése